Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Savanyításról röviden

Savanyításról röviden
Az növények savanyítása világszerte elterjedt módszer. Nálunk is számos savanyított termék érhető el.

A savanyításnak nagy hagyománya van Magyarországon és a világon is. A nyáron megtermelt csodálatos zöldségeinket savanyítással nagyon hosszú időre el tudjuk rakni. De mi is a savanyítás? A savanyítás jelentése tejsavas fermentálással, sós ecetes lé hozzáadásával való tartósítás. A zöldségek savanyításának technológiája keleti népektől származik. Tulajdonképpen minden zöldséget lehet savanyítani, ami a kertben megterem. Nálunk leginkább a káposzta és uborka savanyítása terjedt el, de manapság már egyre több háziasszony nyúl le a kertjéből különlegesebbnél különlegesebb zöldséget - céklát, karfiolt, hagymát, ecetes paprika, zölddinnye, zöldbab stb. 

Nálunk is számos savanyított zöldség érhető el mint a savanyított cékla

Céklának számos lenyűgöző egészségügyi előnye, hatása van.

A cékla gyökérzöldség, mely nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz. Mindenki által ismert hatása a vérnyomás szinten tartó képessége. Tanulmányok kimutatták, hogy a cékla pár óra alatt jelentősen csökkenti a vérnyomást, de amit kevesebben tudnak a cékláról, hogy növeli a teljesítő képességet a benne lévő nitrátok miatt, melyek javítják a mitokondriumok hatékonyságát. Számos zöldségről elmondható, hogy javítja az emésztést és gyulladáscsökkentő hatású ez elmondható a cékláról is. A legutolsó indok amiért már most vásárolj nálunk savanyított céklát, mert a céklában lévő nitrátok javítják a mentális és kognitív funkciókat. 

Számos egészségünkre jótékony hatása mellett nem mehetünk el az ízvilága mellett sem, az íze friss, üde és ropogós. Akár hónapokig is eláll. Tökéletes sültek és rakott ételek mellé. 

 

 

Az oldal tetejére