Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan készülnek termékeink?

Az igazi a hazai csapata
2021. 06. 16. 15:00:00
Hogyan készülnek termékeink?
Nyerj egy kis betekintést abba, hogy milyen elájrási módokkal készülnek a termékeink!

Lekvár
Lekvárjaink hagyományos eljárással készülnek, azonban amikor úgy kívánja a gyümölcs, akkor befőző automatába készítjük el őket. Hagyományos eljárásnál a gyümölcsöt feltesszük főni egy tiszta edényben, majd lassú lángon főzni kezdjük. Először megpuhul a gyümölcs, majd elkezd besűrűsödni. Ha szükséges, akkor adunk hozzá kevéske cukrot vagy édesítőszert, de vannak olyan esetek, amikor egyáltalán nem adunk a gyümölcshöz semmit sem. Dzsem készítés esetén benne hagyjuk a gyümölcsdarabokat, míg a lekvároknál, mivel hígabb ezért az esetek többségében botmixerrel homogénre turmixoljuk. Amíg még forró, üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk, és száraz dunsztba pakoljuk őket, hogy pár nap alatt lehűljenek. Utána hűvös helyre visszük a kész termékeket, ahol felbontásig még sokáig elállnak.
Befőző automatában történő főzéskor alaposan megmossuk a gyümölcsöket, majd betesszük a lekvárfőző betétbe, alá forró vizet öntünk, majd főzni kezdjük. Amint látjuk, hogy elkezd sűrűsödni akkor, van lehetőségünk hozzáadni a cukrot/édesítőszert és a fűszereket. Hogyha hígabbra szeretnénk botmixerrel homogénre turmixoljuk. Amennyiben megfelelőnek találjuk a lekvár állagát, még forrón üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk és a befőző automatában dunsztoljuk.

 

Savanyúság
Hagyományos módón ecettel, sóval és cukorral készítjük. Attól függően, hogy éppen milyen zöldséget savanyítunk, ahhoz mérten fűszerezzük. A savanyúságainkat agyagedényekben érleljük, majd azután tesszük az üvegekbe.

 

Szörp
Szörpjeinket szintén hagyományos eljárással és befőző automatákban is főzzük egyaránt. Alaposan megmossuk a gyümölcsöket, majd betesszük a befőző betétbe, alá forró vizet öntünk, majd a gőz hatására a gyümölcs levet enged, amit mi még forrón az üvegekbe tudunk tölteni, majd a dunsztolás következik.  Amikor gyógynövényekből csinálunk szörpöket, azokat inkább hagyományosan eljárással készítjük. Megmossuk őket, edénybe rakjuk, felöntjük forró vízzel, hozzáadjuk a szükséges hozzávalókat, majd állni hagyjuk őket 1 napon át. Másnap leszűrjük, a levet újra felforraljuk, majd üvegekbe öntjük őket és száraz dunsztba kerülnek. 

 

Krémek, pástétomok
Krémjeink és pástétomaink különböző elkészítési módokat igényelnek. Van, amelyiket meg kell főzni, turmixolni, majd melegen az üvegekbe rakni és dunsztolni, van olyan termék, amit megsütünk, majd ezután pépesítjük és rakjuk üvegekbe és dunsztba. Amilyen főzési eljárást igényelnek az alapanyagok, ahhoz mérten készítjük el. Ezek közül a legtöbb cukormentes, sőt még vegetáriánusok is fogyaszthatják.

 

Termékeink egyike sem tartalmaz állati eredetű összetevőket, mesterséges aromákat és színezékeket, tartósítószert és vegyszereket sem. Néhány finomságunk cukormentes, tehát cukorbetegek is fogyaszthatják.

Az oldal tetejére