Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi is a rebarbara?

Mi is a rebarbara?
A rebarbara akkor most gyümölcs vagy zöldség?

A rebarbara zöldség, amit gyümölcsként fogyasztunk édes ízének köszönhetően. A rebarbara a szegfűvirágúak rendjébe és a keserűfélék családjába tartozó, lágyszárú növénynemzetség. Ázsiából származó növény nagyon igénytelen. Kertünkben a növény helyét érdemes alaposan átgondolni, fiatal korábban nem lehet átültetni, a gyökérzetének nagyon jól meg kell erősödnie. Az első két évben nem szabad leszüretelni. A legideálisabb hely a kertünkben a napos, félárnyékos sarok, ahol a talaj folyamatosan nedves. 

Az emberiség már csaknem 4500 éve ismeri ezt a növényt, amit kezdetben gyógyhatása miatt termesztettek, fogyasztottak, majd a 18. században bekerült a konyhai alapanyagok közé is. A rebarbara fogyasztásánál fontos kiemelni, hogy a levele mérgező, ezért semmilyen formában ezt ne fogyasszuk! A változatos ízű és színű szárát azonban nyugodtan lehet fogyasztani. A legtöbb háziasszony kompótot, lekvárt, szörpöt, likőrt készít belőle, tökéletes süteményekbe, mártásokba sőt még levesnek is. Az igazi a hazai webáruházunkban mi is készítettünk belőle egy isteni szörpöt és lekvárt.

Vegyük át a rebarbara egészségügyi hatásait, miért is érdemes bevezetni konyhánkba, mindennapjainkba:

  • bőségesen tartalmaz kalciumot,
  • lutein nagyon fontos ahhoz, hogy a szemünk és bőrünk egészséges legyen, illetve bizonyos rákfajták kialakulásának esélyeit is csökkenti,
  • k- vitamin tartalma jelentős,
  • nagyon magas a rost tartalma, ezért jótékony hatással van emésztésünkre, illetve az egészséges testsúly fenntartásához is hozzájárul.

 

Az oldal tetejére